- Autor: HankaCh
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 400 |
Vločky ovesné | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Tofu natural | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Hollandia Jogurt bílý krémový | 200 |
Energetická hodnota celkem: 6578 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 174,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1645 kJ
Bílkoviny (g): 19.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Ovesné vločky přelijeme vroucí vodou (nebo vývarem) a necháme nabobtnat. Přidáme na jemno nastrouhanou syrovou červenou řepu, na jemno tofu, vejce, sůl, pepř, popř. oblíbené koření do mletých mas. Vymícháme vláčnou hmotu, tvarujeme karbanátky, naskládáme na pečící folii a lehce potřeme olejem, pečeme cca 30minut. Podáváme s dipem z bílého jogurtu, soli a pepře.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.